2024-es Falco kollekció bemintázásra került

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

Augusztus elejére, a nyári hőség ellenére a Duna Élzáró ismét befűt valamivel! Végre megérkezett a nálunk DunaFLEX márkanévre hallgató, polipropilén (PP) alapanyagú műanyag élzáró család első, 8 színe!

 

Miben különbözik ez az új élzáró program a piacon jól ismert ABS élanyagoktól?

  • A gyors válasz: Feleakkora rádiuszra is ráhajlíthatóak, mint az ABS vagy a PVC!

 

Gyakorlott bútortervezők zsigerből kifékezik a vevői csapongásokat, valahol egy kólásüvegnek megfelelő rádiusznál. Pontosan tudják, hogy ez az a nagyságrend, amit az ABS / PVC élanyagok még kifehéredés nélkül elviselnek.  

DunaFLEX élanyagoknál sokkal bátrabban lehet a vásárlói elképzeléseket szárnyalni hagyni. Az eddig kivitelezhetetlen elképzelések hirtelen megoldhatóvá válnak!

Tudják:

  

Erre az asztallapra elég az ABS!                                  Ezeket már csak a DunaFLEX-el lehet élzárni!

 

Az íves műanyag élzárás során a 2 mm vastagságú DunaFLEX élanyagok akár R15mm-es rádiuszt is bátran megoldanak úgy, hogy közben nem jelentkezik a már ismert és tipikus kifehéredés!

 

Közbeszerzési tender esetén felhasználható-e a DunaFLEX?

 

  • A flexibilis tulajdonsága mellett a DunaFLEX PP alapanyaga a legkörnyezetbarátabb az eddigi szakirodalom alapján. E tekintetben messze felülmúlja az ismert műanyag típusokat!

 

Milyen méretekben elérhető a DunaFLEX?

 

  • Első körben a DunaFLEX-et 21/2 - 28/2 - 42/2 mm-es méretekben ajánljuk. A vékony ABS-nél a kifehéredés nem okoz gondot, így a 0,45-ös vastagságot jelenleg a színben teljesen megegyezőDunaTREND, ABS Express program biztosítja.
 

Milyen forgácslapdekorokhoz érhető el a DunaFLEX?

 

  • Ez egy igen fájdalmas pont volt a Szlovén gyártó partnerünkkel való tárgyalás folyamán, hiszen aDunaFLEX élanyagokat együtt fejlesztettük ki, a dekorokat mi határoztuk meg de - természetesen - a teljes gyártási mennyiséget meg is kellett vennünk. Nem árulok el nagy titkot, hogy dekoronként milliós nagyságrendű alapanyagot kellett megfinanszíroznunk! Ez persze visszaveszi a szárnyalást a dekorok kiválasztásánál. Első körben 7 fautánzatot és 1 uni színt választottunk ki, mivel ezek a dekorok adják a forgalmunk jelentős részét.

 

Természetesen most jön a lényeg, szóval mennyibe is kerül?

 

  • A termék bevezető árát illetően komoly dilemmában voltunk! Adott egy termék, mely olyan problémát is megold, ami eddig nem is létezett. Eddig senki nem mert pl. egy 20 Forintosnak megfelelő élzárást elvállalni. Ezután a kedves Partnereink már nyugodtan bevállalhatják, mi pedig tanakodhatunk mennyi is legyen az ára? A modifikált PP alapanyag ugyanis drágább, mint az ABS! ( lásd a lenti képben a PS / PVC valamint az ABS és a PP árszínvonalát)

 

A tanakodás végeredményeként az idei évben a DunaFLEX élanyagait bevezető áron az ABS programnál már eddig is ismert "Fix Ár"-as csomagjának árszínvonalára helyeztük. A 21/2-es szuper hajlékony élanyag ára így valahol 70 Ft/fm árnál landol az €/Ft árfolyamától függően. Teljesen egyértelmű, hogy ezzel az árszínvonallal az a célunk, hogy a vevőinknek ne okozzon fejtörést az új DunaFLEX-es  élanyagaink kipróbálása.

 

Hiszünk benne, hogy termékfejlesztés nélkül nincsen innováció. A Duna Élzáró Kft. a szuper hajlékony élanyagok kifejlesztésével felvállal egy olyan termékfejlesztést, amivel rövidesen piacvezetői státust élvezhet! A felhasználóknak pedig lényegesen nagyobb szabadságot, így versenyelőnyt biztosít a tervezéskor és a bútorok gyártásánál. Mindezt egy fillér felár nélkül! Érdemes kipróbálni! DunaFLEX programot folyamatosan fejleszteni fogjuk!

 

A legnagyobb vevőinknek automatikusan postázni fogunk egy mintatekercs DunaFLEX PP élanyagot + az első körben beérkezett színmintákat is füzéren. A hírlevelünk összes címére nem tudunk ingyen mintát küldeni, de annak aki ki szeretné próbálni megoldjuk. Egy kétsoros mailt kérnénk Edina címére, persze a név és a szállítási cím megadásával:  

Aki szeretne egy ingyen mintatekercs szuperhajlékony DunaFLEX-et: Kattintson ide 

 

Ne feledje, "mi mindenre hajlunk".

 

Üdvözlettel:

Csermely György
tulajdonos
és a Duna Élzáró Csapata