2024-es Falco kollekció bemintázásra került

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

a közeljövőben ki fognak írni néhány bútorgyártással kapcsolatos, igen érdekes közbeszerzési tendert. A magyar gyártók egy részének komoly problémát okoz annak eldöntése, hogy egy élanyagtipus felhasználása engedélyezett-e?

A PVC használatát az égéskor felszabaduló mérgesgázok miatt tiltják, más műanyagtípusokét, mint az ABS-ét vagy a polipropilénét pedig engedélyezik. Természetesen ember legyen a talpán, aki egy darab műanyag élzáró láttán el tudja dönteni, hogy miből is gyártották. Az egyik élanyag olyan mint a másik! Persze az is tény, hogy a Magyarországon forgalomban lévő élanyagok egy részénél nincs is feltüntetve az alapanyag. Az aki tudatlanul egy tenderkiírás esetén mondjuk PVC élanyagot használ fel + ez ki is derül, az bizony beleszalad egy milliós kárt okozó csinnbe.

Ennek nem kell így lennie, mivel egy perc alatt bárki meggyőződhet az általa felhasználni kívánt műanyag élzáró alapanyagáról. Erről - az amúgy gyártófüggetlen - gyorstesztről készítettünk egy rövid videót, amit feltöltöttem a Dunás tudástárba. 

ABS - PVC - vagy PP ? - A Duna Élzáró rövid videóját itt találja:   Kérem kattintson ide!

 

2. Új vasalatok

az előző hírlevelemben megemlítettem, hogy a Dunás vasalatokat színesítendő egy sereg új terméket vezettünk be. 
Mivel nem akarok egy mega-nagy táblázatot mellékelni, ezért csak a főbb termékcsoportokat sorolom fel:

      

- felső és alsó szekrénybe szerelhető 2 kosaras konyhai fémrácsok. ( Nem a szokásos 4mm átmérőjű huzalból, hanem 6mm !-esből vannak gyártva)

- Edénycsepegtető garnitúrák

- Vállfatartók

- Bútorlábak ( fém + különféle műanyag kivitelű )

- Kábelkivezetők

- Laposvasak

- Szegletvasak

A fenti termékek árlistája elkészült + a Dunás vasalatok bővülése miatt egy kicsit újraszabtuk a Dunás WEB áruház vasalatos termékbeosztását. Szerintünk ez most így sokkal áttekinthetőbb lett! Persze, ha valakinek más javaslata lenne egy-egy termék termékcsoport besorolását tekintve, úgy a megtisztelő javaslatát várjuk és megköszönjük!

A Dunás új vasalatok leírását és árait itt találja:   Kérem kattintson ide! 

A Dunás WEB áruházban pedig a  vasalatokat itt találja:   Kérem kattintson ide! 

 

 

 

A mai hírlevelem után mindenkinek kellemes napot kívánok! 

 

Dr. Nagy Béla Norbert
tulajdonos
és a Duna Élzáró Csapata