2024-es Falco kollekció bemintázásra került

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

nagy örömmel hallottam a rádióban, hogy komoly ÁFA csökkenést terveznek 2016-ra az építőiparban. Ez még akkor is jó hír, ha csak az új építésű lakásokra fog vonatkozni egy ( 150m2-es) felső korláttal. Brutálisan magas a magyar ÁFA kulcs, ami legkésőbb a lánc végén áthárítódik mindannyiunk kedves vásárlójára. Nem csoda, hogy sűrűn felteszik nekünk is a kérdést, hogy ÁFA nélkül nem megy? Hát a Dunánál nem megy! Sosem ment!

 

Az építőiparban jövőre ez a kérdés el is fog tűnni, mivel 5% ÁFA megfizetése mellett egy csomó jog birtokába kerül a kedves vásárló. Gondoljunk csak a garanciára, amiről eddig néminemű ÁFA előnyért lemondott! Nekünk, bútorosoknak is jó hír, ha a tetszhalott lakásépítés újra elindul. Kb. 1,5- 2 éves lemaradással, de a magyar bútoripar is követni szokta az építőipari fellendülést. Szóval, ha nem is jövőre, de 2017-re mi is érezni fogunk ebből a fellendülésből valamit.

 

A szlovén beszállítónkkal, a Kumplast céggel együtt mi is elkezdtük tervezgetni a 2016-os évet. Fixen megegyeztünk, hogy 2016 januárjától havi 10-15 új bemintázást készítenek nekünk. Nagy szerencsénkre idén decemberre beindult 2 új ABS élanyagot termelő vonaluk, amitől a kapacitásuk 40-50%-ot nő. Elsőnek a Falco új színeivel kezdjük, mivel ezeknél a dekoroknál igenis van lemaradásunk. A WEB-es fejlesztő cégünk még nem tudja, hogy csináltatok ezeknek az új dekoroknak egy külön fület ( mondjuk DunaTREND 2016 névvel) a Dunás WEB áruházban, a könnyebb megtalálhatóság végett.

Szerencsésen lebeszéltük a szlovénokat majdnem az összes áremelési ötletükről! Persze jogos, hogy Mercit gyártanak nekünk Skoda áron ( BASF-től jön az ABS, a Sun Chemikal-tól a festék, a Fuller-től meg a primer - ezek mind-mind vezető alapanyag gyártók ). Három éve nem nyúltunk az árainkhoz, a meglévő 285db DunaTREND-es 21/0,4-es vagy 1,8-as ABS dekornál nem is tesszük 2016-ban sem! 

Ahol hagytuk magunkat megverni, azok a 42-es szélességű élanyagok. Itt tudomásul vesszük, hogy a Kumplastnak le kell vennie az anyatekercset a magasraktárról, át kell állítania a gépnél a vágókéseket és a mennyiség nem akkora, hogy leszecskázzon nekünk egy egész anyatekercset = a maradékot meg vissza kell tennie. Szóval itt megemelkedik a beszerzési árunk 5%-al, amit 2016. január 01-től mi is át fogunk hárítani. Ez kb. 8 Ft-al emeli meg a lista árunkat. Ennek az áremelkedésnek szíves tudomásul vételét kérjük minden Kedves Vásárlónktól! Természetesen tudjuk, hogy az áremelés ellenére még mindig legalább 25-30 Ft-al kedvezőbb áru a Duna Élzáró 42mm-es élanyaga, mint a konkurenciáinké. Ráadásnak kivétel nélkül tartunk 42-es szélességet a 285 ABS Dekorunk mindegyikéhez!

 

Legyen a hírlevél végén megint egy jó hír: 2016-ban szintén fenntartjuk és folytatjuk a rizikómentes vásárlási akciónkat! Mivel kizárólag neves gyártók világszínvonalú termékét áruljuk, így továbbra is él a 30 napos pénz visszafizetési garanciánk! Erről bővebben itt olvashat: Kattintson ide 

 

Kellemes napot kívánok minden kedves Olvasónknak!

Csermely György
tulajdonos
és a Duna Élzáró Csapata