2024-es Falco kollekció bemintázásra került

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

nem lesz egyszerű a fentihez hasonló akciókról tudósítani a jövőben! Az Önök aktív segítsége nélkül nem lesz többé ingyenes kiszállításról, 20%-os akciókról, érdekes szakmai problémákról szóló hírlevél. Az adatvédelmi előírásokat legegyszerűbben a KKV-kon lehet majd behajtani. A büntetés kezdő összege is olyan horribilis, hogy a szakmánkban többé-kevésbé mindenki bezár, akire ráverik.

Menjünk egy lépéssel tovább, hiszen sokan azt mondhatják - Jó, jó lemaradok néhány akcióról, de legalább a kéretlen levelek áradata megszűnik a postafiókomban!

 

Szóval van egy cég, aki mondjuk 10-15 éve építgeti a saját vevőlistáját, néha privát személynek is értékesít és haladt is a korral, tehát összerakott egy WEB áruházat. Vegyük sorba, mi is fog fájni május 25.-e után:

1. Céges E-mail címre = cégnév@cégnév.hu, info@cégnév.hu, cégnév@gmail.com lehet majd küldeni szakmai hírlevelet némi marketinggel megspékelve akár..

2. Az 1. ponban felsorolt E-mail címekre elküldött hírlevelekből a megszólítás kiirtandó, hiszen az bizony azonnal mutatja, hogy egy privát személy adatát kezeljük = a nevét. Szóval a Kedves György, Béla, Károly megszólítás eltűnik, maradhat a Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk... ( A saját privát véleményem, hogy az elmúlt 48 évben megszoktam a nevemet, nem zavart, ha így szólítanak meg - de biztosan megszokok majd mást is )

3. Ha valaki ráüt a hírlevélben kötelező jelleggel szereplő leiratkozási felületre, azt az E-mail címet bizony törölni kell az összes adatbázisból. A Dunánál eddig is így történt, akinél meg nem, jó ha változtat rajta!

4. Privát E-mail címekre beleegyezés nélkül nem mehet ezután marketinges E-mail. A beleegyezés egy a felhasználó = Ön által minimum egy kis négyzetbe helyezett elfogadó nyilatkozatból = pipából kell, hogy álljon. Ki lehet- e kerülni az elfogadós pipát valami okossággal? Nem! A hatóságok humorérzéke ebben a tekintetben valószínű nulla lesz!

5. Google Analitics: Menni fog?

Úgy néz ki, hogy igen. Az adatokat a Google tárolja és csak a statisztikákat adja át nekünk.

6. Mi lesz a fizetett hirdetésekkel?  Google és a Facebook itt most nem adatkezelő, hanem adatfeldolgozó. A hirdetés célját az adatkezelő határozza meg, így ő fog adatkezelőnek minősülni. Az a fajta adatkezelés profilalkotásnak minősülhet, ami alapesetben tilos. Szóval ez a pont megér majd egy misét!

7. Mondhatjuk persze: Nem értékesítek csak vállalkozásnak, eddig sem küldtem hírlevelet, a gugliban sem hirdettem - nem érdekel az egész! Na, nem ilyen egyszerű:  Akinek van WEB áruháza és nem tesz bele, legalább egy olyan fejlesztést, hogy a regisztrált!! felhasználó beleegyezik adatainak kezelésébe, annak a megrendelés utáni adatait bizony törölni kell. Szóval nem lesz beleegyezés nélkül a megrendelés folytatása, korábban rendelt áruk újrarendelése, korábbi rendelések megtekintése stb. Na ez a rendelkezés fáj már mindenkinek, aki rendszeresen vásárol valahol.

8. Olyan anomáliákat már csak megemlítek, hogy a számlázó programom legalább 5 évig megőrzi a vevői adatokat és kereshetővé teszi a számlákat ( törvényi előírás ), a WEB áruházamból pedig egy jogügylet után = megvalósult rendelés után eltávolíttatják az adatokat. Persze a két rendszer nem egy, de valahol egy tisztességes WEB áruház összedolgozik a folyamatirányító rendszerrel.

 

Itt be is fejezem ezt a hírlevelet! Hiszek benne, hogy a GDPR rendelkezéssel egy csomó folyamat tisztulni fog, de hogy időbe és egy nagy rakás pénzbe fog kerülni az biztos. A bútoros kicsi szakmánkból meg általában mind az idő, mind a pénz hiányzik!

 

2. A heti Dunás Akciót szűkre is fogom:

Egy héten keresztül 20% árengedménnyel adjuk az összes GTV-s Modern Box fémfiókunkat:

 

A képre való kattintás azonnal a Dunás WEB áruház megfelelő termékoldalára visz!

A 2018. május 13.-ig tartó akció összefoglaló táblázatát és az akciós árakat pedig feltöltöttem a szokásos helyre a "Letöltések" fülbe. Akit érdekel: Kérem kattintson ide!

 

További kellemes napot és szép hétvégét kívánok!

Üdvözlettel

 

Dr. Nagy Béla Norbert
tulajdonos
és a Duna Élzáró Csapata