2024-es Falco kollekció bemintázásra került

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

hiszünk benne, hogy termékfejlesztés nélkül nincsen fejlődés. Persze egy fejlesztés nem lehet öncélú, főleg akkor nem, ha egy bútoripari alapanyagokkal foglalkozó cégről van szó. Kipróbált klisék mellett maradva minden cég csak egy lesz a piacon található sok cég között. Persze attól még lehet jól élni, meg profitot is lehet termelni. De mi ennél lényegesen nagyobbat álmodtunk!

Egyértelműen piacvezetők szeretnénk lenni a magyar bútorgyártóknak beszállító cégek között! Természetesen tudjuk, hogy ehhez valami olyan portéka kell, ami - az amúgy neves és óriási gyártási kapacitással rendelkező - konkurenciánknak (még) nincs, valamint ennek a terméknek egy meglévő problémát kell megoldania. Az sem hátrány, ha az új termékkel olyan fejlesztések is lehetővé válnak, melyek a mi vevőkörünket teszik egy orrhossznyival a saját konkurenciájuk elé. Hát pont ezen a termékkörön dolgozunk az élanyag beszállítónkkal közösen vagy két év óta. Ezt az új terméket mi DunaFLEX PP névre kereszteltük.

Még mielőtt bárki megijedne, hogy a jól bevált ABS alapanyagú DunaTREND élanyagainkat akarjuk lecserélni, gyorsan leszögezném, hogy ez nem így van. Az ABS, mint alapanyag marad - ezek a DunaTREND élanyagok fogják képezni a jövőben is az alapvető termékcsoportunkat. Az ABS-nek óriási előnye a PVC-vel szemben a környezetbarátság. Mind az ABS, mind az ABS-el élzárt forgácslapok a hőerőművekben problémamentesen elégethetők. Semmiféle klórszármazék nem szabadul fel belőlük, nem úgy mint a PVC-ből.

Alapanyagként emiatt csak valami olyasféle műanyag jöhetett szóba, melyet a közbeszerzési tendereken - az ABS-hez hasonlóan - gondolkodás nélkül fel lehet használni. Az természetesen elvárás volt, hogy legyen olyan terméktulajdonsága, mellyel valamely létező problémát meg lehet oldani és az ára legyen még elviselhető! Nem akarnék tudományt csinálni ebből a hírlevélből, de hadd mutassak egy ábrát, mely a főbb műanyag típusokat mutatja be nagyon szemléletesen:

 

Kell egy kis német tudás a képhez, de segítek. Minél fentebb van egy műanyag a piramisban, annál speciálisabb termékjellemzői vannak ( = jobb ), de persze annál drágább is. Látjuk ezen kívül, hogy a piramis két részre van osztva. Az egyik felében vannak a kémiai szerekre ( pl. tisztítószerekre) érzékenyebben reagáló és kemény műanyagok. Ezek közé tartozik a PVC és az ABS is. A másik felében vannak a kémiai szerekre kevésbé érzékeny és puhább műanyagok. Ezek közé tartozik a PP. Hát pont ezt a tulajdonságát használtuk fel a fejlesztéseink során. 

A hajlékonyságát!

A DunaFLEX PP 2mm-es élanyagainkkal akár 10-15mm-es rádiuszú hajlítások is lehetségesek! Ez olyan, mintha egy húsz forintost élzárnánk!

              

 Erre nem kell a DunaFLEX!                                    Ezekre ellenben igen!

 

A következő hírlevelünkben megmutatjuk, mely forgácslap dekorokhoz fognak július folyamán beérkezni a DunaFLEX PP élanyagok, és azt is eláruljuk mennyi lesz a bevezető áruk. 

Addig is kellemes napot kívánok minden kedves Olvasónknak, valamint kitartást ehhez a nyári hőséghez!

Csermely György
tulajdonos
és a Duna Élzáró Csapata