2024-es Falco kollekció bemintázásra került

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

a munka ünnepéhez a Duna Élzáró is hozzá tesz valamit! Május 1-15-ig minden kedves Érdeklődőnek felajánljuk, hogy próbálja ki a szuper hajlékony élzáró családunkat, a DunaFLEX-et. A próbát megkönnyítendő erre a 15 napra képeztünk egy akciós árat:

- a fehér színű 21/1,8mm -es DunaFLEX élanyagot: 0,1841 €/m nettó áron ( kb. 58 Ft/m, WEB-en rendelve: kb 56 Ft/m-ért ) fogjuk árulni.

- az akciós árak a fautánzatú 21/1,8mm -es DunaFLEX élanyagnál: 0,2109 €/m ( kb. 66,4 Ft/m, WEB-en rendelve: kb. 64,4 Ft/m ) lesz.

- A 42/1,8-as uni és a fautánzat ára arányosan a fenti árak duplája lesz.

 

Miben különbözik ez az új élzáró program a piacon jól ismert ABS élanyagoktól?

  • A gyors válasz: Feleakkora rádiuszra is ráhajlíthatóak, mint az ABS vagy a PVC!

 

Gyakorlott bútortervezők zsigerből kifékezik a vevői csapongásokat, valahol egy kólásüvegnek megfelelő rádiusznál. Pontosan tudják, hogy ez az a nagyságrend, amit az ABS / PVC élanyagok még kifehéredés nélkül elviselnek.  

A DunaFLEX élanyagoknál sokkal bátrabban lehet a vásárlói elképzeléseket szárnyalni hagyni. Az eddig kivitelezhetetlen elképzelések hirtelen megoldhatóvá válnak!

Tudják:

  

Erre az asztallapra elég az ABS!                                  Ezeket már csak a DunaFLEX-el lehet élzárni!

 

Az íves műanyag élzárás során a 2 mm vastagságú DunaFLEX élanyagok akár R15mm-es rádiuszt is bátran megoldanak úgy, hogy közben nem jelentkezik a már ismert és tipikus kifehéredés!

Miben különbözik a DunaFLEX élanyagok alapanyagául szolgáló PP a piacon megtalálható ABS vagy PVC élanyagoktól?

Sokkal puhább náluk, ez a titka a kis rádiusznak. Jöjjön most egy összehasonlító táblázat:

 

Alapanyag Shore keménység A Shore Keménység D
PS > 80
PMMA > 87 bis 88
PC > 82 bis 85
PVC-U > 75 bis 80
ABS > 75 bis 80
PE-LD 95 bis > 40 bis 50
PE-HD > 50 bis 70
PP > 65 bis 75

Forrás: http://wiki.polymerservice-merseburg.de/index.php/Shore-Härte

 

Az 1 órán keresztül 90°C-nak kitett PP-nek lényegesen kisebb ( majd a tizede) a zsugorodása, mint hasonló esetben az ABS-nek vagy a PVC-nek. Ez az adat megint egy hajlított bútordarab élzárása esetén lesz érdekes.

 

Mire kell figyelni DunaFLEX élanyag ( PP ) felhordásakor? 

Ha az élzáró gépünk PP-re van beállítva, akkor semmire. Németország egyik vezető konyhabútorgyára a Nobilia ( http://www.nobilia.de/de/home) 1,5-ös PP-t használ élzárásra.

Ha az élzáró gépünk ABS-re van beállítva, akkor a PP élanyag finoman ki fog szőrösödni. Ez plusz egy munkaműveletet jelent, mivel manuálisan egy ciklinggel le kell húzni. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a fenti bő 40%-os árelőny megér-e egy kísérletet + egy élzárás utáni lehúzást.

 

Közbeszerzési tender esetén felhasználható-e a DunaFLEX?

 

  • A flexibilis tulajdonsága mellett a DunaFLEX PP alapanyaga a legkörnyezetbarátabb az eddigi szakirodalom alapján. E tekintetben messze felülmúlja az ismert műanyag típusokat!

 

Milyen méretekben elérhető a DunaFLEX?

 

  • Első körben a DunaFLEX-et 21/2 - 28/2 - 42/2 mm-es méretekben ajánljuk. A vékony ABS-nél a kifehéredés nem okoz gondot, így a 0,45-ös vastagságot jelenleg a színben teljesen megegyező DunaTREND, ABS Express program biztosítja.
 

Milyen forgácslapdekorokhoz érhető el a DunaFLEX?

 

  • Ez egy igen fájdalmas pont volt a Szlovén gyártó partnerünkkel való tárgyalás folyamán, hiszen a DunaFLEX élanyagokat együtt fejlesztettük ki, a dekorokat mi határoztuk meg de - természetesen - a teljes gyártási mennyiséget meg is kellett vennünk. Nem árulok el nagy titkot, hogy dekoronként milliós nagyságrendű alapanyagot kellett megfinanszíroznunk! Ez persze visszaveszi a szárnyalást a dekorok kiválasztásánál. Első körben 7 fautánzatot és 1 uni színt választottunk ki, mivel ezek a dekorok adják a forgalmunk jelentős részét. A májusi akcióban bármely dekort ki lehet próbálni a fenti akciós árakon:

 

Hiszünk benne, hogy termékfejlesztés nélkül nincsen innováció. A Duna Élzáró Kft. a szuper hajlékony élanyagok kifejlesztésével felvállal egy olyan termékfejlesztést, amivel rövidesen piacvezetői státust élvezhet! A felhasználóknak pedig lényegesen nagyobb szabadságot, így versenyelőnyt biztosít a tervezéskor és a bútorok gyártásánál. Érdemes kipróbálni!

 

Ne feledje, "mi mindenre hajlunk".

 

Üdvözlettel:

Dr. Nagy Béla Norbert
tulajdonos
és a Duna Élzáró Csapata